Kyllingsuppe

4 porsjoner

Kokosolje til steking
5 dl kyllingkraft (5 dl vann og glutenfri kyllingfond) eller hjemmelaget kyllingkraft.
1 stilk stangselleri, kuttet i deler
1 pakke Philadelphia laktosefri kremost, romtemperert
1 passe stor sjalottløk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
3-4 kyllingbryst, kuttes i små biter
1 ts tørket timian
1/2 ts nykvernet pepper
1/4 – 1/2 ts salt, smak til med evnt. mer
1 lite laurbærblad
1 ss sitronsaft
Ekstra virgin olivenolje til servering

Ha kyllingkraften, stangsellerien og kremosten i en blender. Bland til en fin pure og sett til side.

Smelt kokosolje i en kjele på medium varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk, stekes i et par minutter før du har kyllingbitene i kjelen. Stek alt til kyllingbitene er gjennomstekt..

Hell pureen i kjelen sammen med timian, laurbærblad, salt og pepper. Kok opp og la suppen småkoke i 25 miutter. Fjern laurbærbladet etter koking og tilsett sitronsaft. Smak til med ekstra krydder og sitronsaft.

Server med glutenfritt brød og godt smør!