Firkantet form, ca 20 x 20 cm
Fingerkjeks, ca 20 stk.
3 store egg, delt
20 g Sukrinmelis
ca 40 g mandelmel (fint)
1 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts bakepulver
Forvarm ovnen til 200 grader. Legg bakepapir på to stekeplater. Fordel eggene i to boller (en til eggehvite og en til eggeplommer). Pisk eggehvitene stive og sett til side. Tilsett sukrinmelis i bollen med eggeplommer, pisk sammen til eggeplommene er luftige og lyse (ca 4-5 minutter). Ha i vaniljeekstrakten. Fold forsiktig mandelmelet og bakepulveret i eggeplommeblandingen.
Bland forsiktig eggehvitene i melblandingen. Pass på at du ikke blander for mye.
Ha røren i en ziplock-pose, klipp av den ene hjørnet og fyll den med fingerkjeks deig. Sprøyt ut passe store fingerkjeks, ca 10 x 2 cm. Pass på å ha nok plass mellom kjeksene for de utvider seg under steking.
Stek i ca 10-12 minutter til de er gylne.Legg fingerkjeksene over på en rist mens de er varme.
Kaffeblanding
1,5 dl sterk kaffe eller espresso
1 toppet ss Sukrin gold
1/2 ts vaniljeekstrakt
Romessens, ca 10-20 dråper – smak til
Bland alle ingrediensene. Rør godt slik at Sukrinet løser seg opp. Sett til side.
«Zabaglionefyllet»
4 store eggeplommer
50 g Sukrinmelis
Romessens, smak til etter hvor mye smak du vil ha
2 dl laktosefri kremfløte
250 g laktosefri Philadelphiaost, romtemperert eller en pakke laktosefri mascarpone (Granarolo 250 g), romtemperert
Kakaopulver
Pisk eggeplommene til de er luftige og lyse. Bland i Sukrinmelis. Ha eggeplommene i en liten kjele. På svak varme og med konstant pisking, varme eggeplommeblandingen til den tykner, ca 5 minutter. Ikke la den koke! Bland i romessensen. Ha den over i en bolle igjen og la den avkjøle seg.
Pisk kremfløte stiv og sett til side.
Ha den romtempererte kremosten i eggeplommeblandingen og bland godt sammen. Til slutt røres kremfløten forsiktig i.
Slik setter du sammen kaken:
Legg fingerkjeks (ca 6 stk) i bunnen, med den flate siden ned (da absorberer kjeksen mer). Ha ca 1 ts kaffeblanding over hver kjeks. Legg over ca1/3 del av «zabaglionefyllet». Dryss over kakaopulver.
Gjenta to ganger til.
Avkjøl kaken i minst 3-4 timer eller helst over natten (smaker best etter et døgn). Serveres kald.