Ajvarkylling

4 porsjoner

700 – 800 g kyllingfilet
1 dl laktosefri creme fraiche
3 dl laktosefri kremfløte
1-2 dl ajvar (mild eller sterk), kan kjøpes på Meny eller innvandrerbutikker
1 løk
2 hvitløksbåter
1 ss glutenfri soyasaus
1 rød paprika
Salt og pepper
150 g revet ost

Sett ovnen på 200 grader.

Rens kyllingfiletene og del de i to. Legg de i en ildfast form, strø over salt og pepper.

Ajvarkylling

Finhakk løk og hvitløk. Ha løken og hvitløken over i en kjele. Stek i smør på middels varme til løken er blank. Hell den laktosefrie kremfløten, creme fraichen, ajvar i kjelen. Kok opp. Smak til med salt og pepper, evnt glutenfri soyasaus.

Hell sausen over kyllingfiletene i den ildfaste formen. Fordel paprikaskiver over kyllingen og strø over den revne osten.

Ajvarkylling1

Stekes midt i ovnen i ca. 45 minutter.

Server med ris og salat.

Ajvarkylling3