Hønsefrikassé

4 porsjoner

1 stk frossen eller tint hel høne

Kraft
1 gul løk
½ purre
2 stk gulrøtter
½ stk liten sellerirot
2 stk laurbærblad
1 ss hel pepper
nok vann til å såvidt dekke høna

Saus
6 dl hønsekraft
1 dl laktosefri kremfløte
salt og pepper
litt sitronsaft
3 ss smør
3-4 ss glutenfritt mel
I tillegg trenger du
4 stk gulrøtter
1/2  purre
1 stk persillerot
1 middels stor kålrot

Poteter
Gressløk eller persille til pynt

Slik gjør du:
Ta av plasten og legg den frosne høna rett ned i en kjele med kokende, lettsaltet vann (1 ts salt pr liter vann). Dersom høna er tint på forhånd kan du dele den i to. For å få god smak på kraften, bør du la en oppkuttet gulrot,  oppdelt purre, løk og noen biter  av en sellerirot koke med. Putt også oppi noen hele pepperkorn og laurbærblad. La det trekke i ca 2 timer. Ta opp høna, avkjøl den og sil hønsekraften. Rens høna for skinn og ben.

Del ferdig kokt hønsekjøtt i passe serveringsstykker. Skyll og rens grønnsakene og skjær dem i ca. 1 cm tykke biter. Kok dem i 10 minutter. Smelt smør i en kjele, rør inn glutenfritt mel og spe med hønsekraften i flere omganger. Rør ut til en klumpfri saus mellom hver gang. La sausen koke i 5 minutter og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Legg kjøtt og grønnsaker på et varmt serveringsfat og hell sausen over. Dryss på hakket persille og server hønsefrikasséen straks med nykokte poeter.