Hvalstroganoff

4 porsjoner

500 g hvalkj√łtt
1 liten gul l√łk, deles i skiver
200 g sopp, delt i båter
3 ss tomatpure
1 beger laktosefri creme fraiche
¬Ĺ ts paprikapulver
1 ss glutenfri soyasaus
salt og pepper
sylteagurk i strimler

Skj√¶r kj√łttet i strimler og stek det raskt i sm√łr i en varm panne. Ha det over p√• en tallerken og sett til side. Smelt sm√łr i stekepannen og stek soppen og l√łken, ha det over i en kjele. Tilsett tomatpure og r√łr godt sammen. Hell deretter creme fraichen i gryta¬† sammen med paprikapulver og glutenfri soyasaus. Smak til med salt og pepper. Tilsett sylteagurk eller ha den ved siden av.

Ha hvalkj√łttet i gryta slik at alt blandes eller hell sausen over kj√łttet p√• tallerknen din.

Server med potetmos og tyttebær.