Karamell- og pecanis

4 porsjoner

Lag karamellsausen først.

Karamellblanding
1 dl laktosefri kremfløte
0,75 dl Fibersirup Gold
1 toppet ss Sukrin Gold
50 g smør
1 ts vaniljeekstrakt

50 g pecannøtter, fin hakket

Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og skru ned varmen og la karamellblandingen småkoke ca 20 minutter. Bland i pecannøttene. Avkjøles litt til iskremen taes i ismaskinen.

Iskrem
5 eggeplommer
1 dl Fibersirup 
3 dl laktosefri kremfløte
2 dl laktosefri melk
1 klype salt
1 ts vaniljeekstrakt

Pisk eggeplommene og fibersirup luftig. Visp ned kremfløte, melk, salt og vaniljeekstrakt. Smak til om du vil ha den litt søtere.

Ha ismassen i ismaskinen og start den. Hell forsiktig halvparten av karamellsausen over isen  (i ismaskinen).

 

Server med resten av karamellen. Smaker kjempegodt!