4 porsjoner
Lag karamellsausen først.
Karamellblanding
1 dl laktosefri kremfløte
0,75 dl Fibersirup Gold
1 toppet ss Sukrin Gold
50 g smør
1 ts vaniljeekstrakt
50 g pecannøtter, fin hakket
Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og skru ned varmen og la karamellblandingen småkoke ca 20 minutter. Bland i pecannøttene. Avkjøles litt til iskremen taes i ismaskinen.
Iskrem
5 eggeplommer
1 dl Fibersirup
3 dl laktosefri kremfløte
2 dl laktosefri melk
1 klype salt
1 ts vaniljeekstrakt
Pisk eggeplommene og fibersirup luftig. Visp ned kremfløte, melk, salt og vaniljeekstrakt. Smak til om du vil ha den litt søtere.
Ha ismassen i ismaskinen og start den. Hell forsiktig halvparten av karamellsausen over isen (i ismaskinen).
Server med resten av karamellen. Smaker kjempegodt!