4 porsjoner
Marinade
1 dl avocadoolje eller annen smakløs olje
1 dl ranchdressing, kjøpt eller hjemmlaget
3 ss glutenfri soyasaus
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts eplesideredikk
1 ts sitronsaft
1 ts nykvernet pepper
4 kyllingfileter
salt og pepper
olje til steking
2,5 dl revet ost, f.eks Norvegia eller Provelone
Bland ingrediensene til marinaden, ha i kyllingen og bland godt. La kyllingen marinere i alt fra 1 time til over natten.
Lag parmesansausen og parmesantoppingen
Parmesansaus
1 dl ranchdressing
25 g parmesan, revet
Bland godt sammen.
Parmesantoppingen
30 g Bacongull
35 g parmesan, revet
2 ss usaltet smør
1 ts hvitløkssalt
Knus Bacongullet til veldig små biter (Tips. en ziplockpose og slå med en liten kjele. Pass på at posen ikke er helt igjen, ellers sprekker den). Smelt smøret og bland alt i en liten bolle. Sett til side.
Så tilbake til kyllingen!
Forvarm ovnen på grill. Ta ut kyllingen fra marinaden, tørk filetene godt. Krydre med salt og pepper på begge sider. Kast resten av marinaden. Varm en stekepanne (gjerne en som kan settes inn i ovnen) på medium varme. Tilsett kokosolje. Stek kyllingen 3-5 minutter på hver side, pass på at den er gjennomstekt.
Hell parmesansausen over den stekte kyllingen (i stekepannen). Topp med revet ost og strø over med parmesantopping. Sett inn i ovnen og grill ca 4 minutter, til osten er smeltet og toppingen gyllen.
Server med det du ønsker.