Pærekake

22-24 cm springform

Nøttetopp
150 g Fibersirup Gold
1 ts vaniljeekstrakt
0.5 ts kanel
en klype salt
70 g mandler, grovhakkede
40 g pecannøtter, grovhakkede
40 g valnøtter,grovhakkede

Her kan du egentlig velge hva slags nøtter du vil bruke.

Kakedeig/røre
150 g mandelmel (Funksjonell mat)
1,5 ts fiberhusk
80 g Sukrin Gold
1,5 ts bakepulver
100 g Rapskokos (Berit Nordstrand)
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss appelsinjuice
3 små  til middels store egg

Pæreblandingen
3-4 pærer, ca 300 g
1,5 ts kanel
2 ss Sukrin Gold

Forvarm ovnen til 175 grader og sett risten midt i ovnen.

Kle en rund kakeform pĂĄ 22-24cm med bakepapir bĂĄde i bunnen og langs sidene. Pass pĂĄ at springformen er «tett» slik at Fibersirupen ikke drypper ut i ovnen (skjedd meg en gang,blir litt ekstra rengjøring…) Rist de grovhakkede mandlene lett i en stekepanne, sett til side.

Bland Fibersirup Gold, vaniljeekstrakt, kanel og salt i en bolle. Rør inn de ristede nøttene. Bland godt, pass på at alle nøttene dekkes godt. Ha blandingen i kakeformen og sett formen kaldt mens du lager kakedeigen.

Bland mandelmel, fiberhusk, bakepulver og salt i en liten bolle og sett til side.

Pisk sammen flytende Rapskokos, Sukrin Gold, appelsinjuice, vaniljeekstrakt og eggene i en stor bolle. Sett til side.

Vask pærene godt, la skallet være på. Kutt de i småbiter. Ha pærebitene, kanel og Sukrin Gold i en liten bolle og bland godt sammen.

Bland de tørre ingrediensene til kakebunnen med de våte i den bollen.

Ha halvparten av kakedeigen i springformen. Fordel det utover i et tynt lag over nøtteblandingen. Dette kan være litt vanskelig, så her må du kanskje bruke fingrene dine. Strø så halvparten av pærebitene utover kakedeiglaget. Gjenta en gang til med resten av røren (igjen kladde litt utover) og pærene. Det gjør ingenting om ikke alle pærebitene er dekket til, kaken vil heve seg under steking.

Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 50 til 55 minutter eller til den er gylden (kjenn etter med en tannpirker). Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg litt før du tar den ut av formen. Det er mulig at kaken har festet seg til sidene, så bruk gjerne en skarp kniv for å få den løs.Fjern så bakepapiret rundt kaken. Hvelv den over på et kakefat og fjern springformbunnen og bakepapiret

Pærekake2

Pærekake1

Denne kaken kan serveres lunken eller kald sammen med stivpisket laktosefri krem eller laktosefri vaniljelatteis.

Oppskriften er inspirert av Berit Nordstrands Oppned eplehonningkake.