Seikaker med Husmorskolens råkostsalat

4 porsjoner

600 g  seifilet
2 ts  salt 
1 dl  laktosefri melk 
1 dl  laktosefri matfløte 
1,5 ss  potetmel 
3 ss  gressløk 
Pepper 
Smør til å steking

Kjør seifileten og salt godt sammen i en foodprossessor.

Spe med laktosefri melk og laktosefri matfløte til en jevn farse. Tilsett potetmel og finhakket gressløk. Smak til med nykvernet sort pepper.

Form farsen til fiskekaker med en spiseskje og stek dem i smør på middels varme til de er gjennomstekte, 2-3 minutter på hver side.

Råkost

200 g gulrot
150 g kålrot
1 stk eple
1 dl vann
1 ts eddik 7 %
1 ts Sukrin Gold
1 ts sitronsaft

Gulrot og kålrot vaskes og renses og rives så fint som mulig på et råkostjern eller i en foodprosessor. Eplet vaskes og rives.

Vann, eddik, Sukrin Gold og sitronsaft blandes i en litt stor skål eller bolle. Tilsett så grønnsakene og eplet. Alt røres godt om slik at dressingen blir godt fordelt.

Dekk til og sett  kjølig til servering.