4 porsjoner
Pesto:
1 dl valnøtter
1 hvitløksbåt
1 krukke fersk basilikum
1 dl olivenolje
1 ½ dl revet parmesan (Parmigiano Reggiano)
½ ts salt
1 krm (1/5 teskje) svart pepper
«Pasta» og kylling:
4 kyllingfileter
2 ss glutenfri tamaris soyaolje
2 ss rapsolje
Salt, pepper
3-4 stk squash
15 cherrytomater
2 hvitløksbåter
½ ts flaksalt
Mariner kyllingfiletene i minst en time.
Sett ovnen på 150 grader.
Legg cherrytomatene i en smurt ildfast form. Del hvitløksbåtene i to og strø de over cherrytomatene sammen med flaksalt. Sett de inn i ovnen og la de stå 1 time. Ta ut og dekk de med aluminiumsfolie. (Dersom du har to ovner, kan tomatene og kyllingfiletene stekes samtidig)
Øk varmen i ovnen til 200 grader.
Rist valnøttene i en varm panne. Legg alle ingrediensene i en foodprosessor/blender og bland i 15-20 sekunder til pestoen er glatt i konsistens.
Stek kyllingfiletene i ovnen i ca 20 minutter. La de hvile under aluminiumsfolie i minst 10 minutter før de deles i skiver.
Forbered squashspagettien. Bruk en Spiralizer og skjær squashen i strimler. Legg squashstrimlene i et dørslag sammen med litt salt. La det ligge 20 minutter så den slipper væske. Fres den raskt i en varm panne med litt olje.
Bland pestoen sammen med squashspagettien. Legg over på 4 tallerkner og server med de stekte kyllingfiletene og noen ovnstekte cherrytomater.