Zoodles med kylling og valnøttpesto

4 porsjoner

Pesto:

1 dl valnøtter
1 hvitløksbüt
1 krukke fersk basilikum
1 dl olivenolje
1 ½ dl revet parmesan  (Parmigiano Reggiano)
½ ts salt
1 krm (1/5 teskje) svart pepper

«Pasta» og kylling:

4 kyllingfileter
2 ss glutenfri tamaris soyaolje
2 ss rapsolje
Salt, pepper
3-4 stk squash
15 cherrytomater
2 hvitløksbüter
½  ts flaksalt

 

Mariner kyllingfiletene i minst en time.

Sett ovnen pĂĽ 150 grader.

Legg cherrytomatene i en smurt ildfast form. Del hvitløksbütene i to og strø de over cherrytomatene sammen med flaksalt. Sett de inn i ovnen og la de stü 1 time. Ta ut og dekk de med aluminiumsfolie. (Dersom du har to ovner, kan tomatene og kyllingfiletene stekes samtidig)

Øk varmen i ovnen til 200 grader.

Rist valnøttene i en varm panne. Legg alle ingrediensene i en foodprosessor/blender og bland i 15-20 sekunder til pestoen er glatt i konsistens.

Stek kyllingfiletene i ovnen i ca 20 minutter. La de hvile under aluminiumsfolie i minst 10 minutter før de deles i skiver.

Forbered squashspagettien. Bruk en Spiralizer og skjÌr squashen i strimler. Legg  squashstrimlene i et dørslag sammen med litt salt. La det ligge 20 minutter sü den slipper vÌske. Fres den raskt i en varm panne med litt olje.

Bland pestoen sammen med squashspagettien. Legg over pĂĽ 4 tallerkner og server med de stekte kyllingfiletene og noen ovnstekte cherrytomater.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pĂĽ et ikon for ĂĽ logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s