Eplesjokoladekake

22 cm kakeform

340 g mandelmel (Funksjonell mat, ikke den fettreduserte)
50 g kakaopulver
70g Sukrin Gold
1 ts kanel
1 ts muskatnøtt
½ ts salt
1 ts bakepulver
3 egg, romtemperert
100 g smeltet kokosolje uten smak
120 g usukret eplemos (Helios, fåes på Meny)
50 g Fibersirup Gold
2 ts vaniljeekstrakt
180 g eple, skjært i tynne skiver

Sjokoladetopping
200 g Premium mørk sjokolade eller laktosefri mørk sjokolade
1 ts smeltet kokosolje uten smak
Epleskiver til pynt

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør bunnen og sidene av en 22 cm rund springform  med kokosnøttolje og legg et stykke bakepapir på bunnen.

Bland sammen de tørre ingrediensene i en stor bolle. Pass på at du rører bort alle «klumper».

I en annen stor bolle visp eggene sammen med en håndvisp, ha deretter i  kokosolje, eplemos, Fibersirup Gold og vaniljeekstrakt. Bland godt.

Bruk en slikkepott  og bland  sammen de våte og tørre ingrediensene. Røren blir ganske tykk. Ha i  epleskiver , bland godt og ha røren i den ferdigsmurte springformen Stek kaken i 20 til 30 minutter eller til tannpirker av tre  satt inn i midten av kaken kommer ut ren. Jo lenger du steker kaken, jo fastere vil den bli. La kaken avkjøles helt i pannen over en rist.

Sjokoladetoppingen
Smelt  sjokolade i et vannbad. Rør i kokosoljen og fordel sjokoladeblandingen over kaken. Dekorer kaken med epleskiver og sjokoladespon

Server gjerne med pisket kremfløte. Oppbevares i kjøleskap. Ta den ut en stund før servering, slik at sjokoladetoppingen mykner.

Sjokoladeeplekake1