Liten langpanne
Peanøttbunn
5 eggehviter
3 ss Sukrinmelis
1 ts bakepulver
350-400 g peanøtter
Mal peanøttene. Kjør til peanøttene er grovmalt, ikke kjør de for lenge da blir de peanøttsmør.Pisk eggehvitene og Sukrinmelis stivt. Bruk en slikkepott og vend de grovmalte peanøttene og bakepulveret forsiktig inn i eggehviteblandingen. Hell over i en bakepapirkledd og smurt liten langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Pass på så den ikke svir seg. Avkjøles etter steking. Når den er helt avkjølt deler du bunnen slik at du får to like store deler.
Karamellsaus
60 g Tine laktosefri smør
6 ss Sukrin Gold
3,2 dl laktosefri kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt
Smelt smøret og Sukrin Gold sammen i en middels stor gryte over medium til lav varme. Når det har smeltet sammen, kok i ca 10 minutter til blandingen har blitt gyldenbrun. Pass på så det ikke blir brent! Tilsett kremfløten mens du rører hele tiden. Reduser varmen, slik at karamellen står og småputrer. Rør av og til. Kok til karamellen har fått en gylden farge og til den «dekker» baksiden av en teskje. Dette kan ta opptil 20 minutter. Fjern fra varmen og tilsette vaniljeekstrakten. Sett til avkjøling i kjøleskap.
Sjokoladetopping
120 g Tine laktosefri smør
200 g 70% mørk sjokolade (bruk evnt. annen sjokolade som du tåler og liker)
6 ss Sukrin Gold (smak til)
5 eggeplommer
Ha smør, sjokolade og Sukrin Gold i en middels stor kjele. Smelt sjokoladeblandingen på svak varme. Pisk eggeplommene sammen i en egen bolle. Når alt har smeltet, tilsetter du eggeplommene mens du rører godt hele tiden. Sjokoladeganasjen vil bli seig og blank. Sett til avkjøling.
Kremfyll
3 dl laktosefri kremfløte
2 ss Sukrinmelis
1/2 ts vaniljeekstrakt
Slik «monterer» du kaken:
Legg en bunn på et kakefat. Smør halvparten av den kalde karamellsausen over bunnen og siden en halvpart av sjokoladetopping. Dersom du ønsker kan du strø over noen finhakkede peanøtter. Stivpisk 3 dl kremfløte sammen med Sukrinmelis og vaniljeekstrakt. Ha kremen over sjokoladetoppingen. Legg over den siste peanøttbunnen. Gjenta med karamellsaus og sjokoladetopping. Pynt med peanøtter og evnt. karamellsaus og sjokoladetopping (den må varmes litt først).
Settes kaldt. Ta kaken ut av kjøleskapet 30 minutter før servering, slik at sjokoladetopping mykner.