Moussekake med bringebær og ingefær

8 biter

Kakebunn
100g  kokosnøttmel
6 egg, separert
60 g Sukrin Gold
½ ts bakepulver
1,5 ts vaniljeekstrakt uten alkohol
1 ts ingefær (krydder)

Bringebærmousse
3 egg
3 ss SukrinMelis
2,5 dl laktosefri kremfløte
350 g bringebær (frosne eller ferske)
3 plater gelatin eller 3 ts gelatinpulver
0,5 dl vann

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør to 20 cm springformer, ha bakepapir  i bunnen (jeg brukte 1 springform to ganger).

Pisk eggehvittene stive. Bruk en håndvisp til å blande sammen eggeplommene og sukrin gold. Tilsett  bakepulveret, vaniljeekstrakten, ingefæren og kokosnøttmelet. Bland godt. Rør inn eggehviten veldig forsiktig.

Ha i springformene og stek de i 15 minutter til kaken er gylden brun. Sett tilside for å avkjøle.

Varm opp vannet, tilsett gelatin (som først har svellet i kaldt vann) og bland godt  Ha bringebærene i en blender, slik at det blir en fin pure. Dersom du ikke ønsker frøene i moussen, sil bringebærpureen. Pisk eggene med sukrinmelis, ha i bringebærpureen.

Stivpisk kremfløten, ha i bringebærblandingen. Rør forsiktig sammen.

Montering av kaken:
Sett ringen fra springformen på et fat. Legg den ene kakebunnen i formen. Hell moussen over og spre den jevnt over bunnen. Legg den andre bunnen forsiktig over moussen.

Sett i kjøleskapet og la kaken avkjøles i minst 4 timer. Før servering, fjernes ringen. Pynt kaken med kremfløte, revet sjokolade og noen friske bringebær.

(Bildet er lånt på nett. Jeg glemte å ta bilde av min egen kake, den forsvant så fort 😊)