Cookies and cream is

den

Cookie
70 g mandelmel (ikke den fettreduserte)
30 g kakaopulver
1/4 ts natron
50 g Sukrin Gold eller Sukrinmelis
1/2 ts vaniljeekstrakt
1 egg
1 1/2 ss kokosolje uten smak (smeltet og avkjølt)

Sett ovnen på 175 grader. Dekk bunnen til en 22 cm springform, ta gjerne litt kokosolje på sidene.

Sikt mandelmel, kakaopulver, natron og sukrin gold og salt ien bakebolle, bland godt. Ha i vaniljeekstrakt og kokosolje, bland til det dannes små smuler. Tilsett egget. Etterhvert kan du samle deigen til en klump.

Ha den over i springformen og trykk deigen ut i bunnen. Prøv å få den så tynn som mulig.

Plasser springformen i ovnen og la den steke i 20-25 minutter.

Når «cookien» er avkjølt, knuser du den til smuler. Spar noen til pynt.

Vaniljeis
2,5 dl laktosefri helmelk eller vanlig helmelk
3 dl laktosefri kremfløte eller vanlig kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
100 g sukrinmelis

Ha laktosefri melk og laktosefri kremfløte i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i kjelen. Kok opp blandingen. Ta kjelen av platen og la vaniljefløtemelken stå og trekke med vaniljestangen  mens den avkjøler seg. Når blandingen har nådd romtemperatur, kan du fjerne vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukrinmelis tykt og lyst. Bland vaniljefløtemelken i eggedosisblandingen.

Hell vaniljeisen i din ismaskin. Når den begynner å bli fast, tilsetter du «cookiesmulene».

Når alle «cookiesmulene» er godt blandet med vaniljeisen, overfører du den til en egnet beholder og fryser den i minst 2 timer før servering.

Cookiesandcream2