Myk pepperkake

Myk pepperkake
60 g romtemperert smør
50 g Sukrin Gold
20 g Fibersirup Gold
115 g laktosefri Philadelphiaost, romtemperert eller original Philadelphiaost
1 stort egg
1 ts vaniljeekstrakt
145 g mandelmel (ikke det fettreduserte)
1 ½ ts bakepulver
2 ts ingefær
1 ts kanel
½ ts nellik
½ ts muskat
1 klype salt

Forvarm ovnen til 165 grader.

Ha smør og søtning i en bolle, bland godt sammen med hjelp av en håndmikser. Tilsett vaniljeekstrakt, egg og kremost, bland godt sammen.

Ha alle de tørre ingrediensene i en annen bolle, pass på at du rører godt sammen og fjerner alle «klumpene» som samler seg. Tilsett det tørre i det våte, miks forsiktig sammen.

Hell røren i en bakepapirkledt liten brødform, stek den i ca 50-55 minutter. Bruk en tannpirker for å se om den er helt klar. La den ferdige myke pepperkaken avkjøles i formen i 15 minutter før du lar den avkjøles helt på en rist.

Frosting
150 g laktosefri Philadelphiaost, romtemperert eller original Philadelphiaost
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver, smak til
2 toppede ss Sukrinmelis, smak til
50 g valnøtter, grovhakkede

Bland alle ingrediensene (utenom valnøttene) med en håndmikser. Smør den over den avkjølte kaken. Pynt med hakkede valnøtter. Server

pepperkakebrød1