Pecan- og mandelsmør

150 g mandler
150 g pecannøtter
1-2 ss Sukrin Gold, smak til
20 g Fiber sirup
1 ts vaniljeekstrakt ( jeg bruker uten alkohol)
1/2 ts salt
(evnt. 1 ts avocado-olje eller annen olje uten smak)

Ha nøttene i en blender eller en kraftig foodprosessor. Jeg bruker en Magimix 5200xl.

Nøttene blir først malt, deretter vil de begynne ü slippe ut fett og bli bløtere i konsistensen. Tilsett eventuelt olje dersom konsistensen er veldig tørr. Hjelp til med en slikkepott i kantene innimellom og kjør nøttene helt til du für et flytende nøttesmør.

Ha oppi resten av ingrediensene og smak til om du vil ha den søtere eller med  mer vanilje. Kjør smøret igjen, til det blir en flytende, myk konsistens. Hell nøttesmøret over i ei glasskrukke eller tett boks og oppbevar i romtemperatur. Den forsvinner fort!!

Prøv ogsü mandelsmøret, nam!