Vår beste «nøtte» 😉

Ca. 2 dl ferdig nøtte

150 g hasselnøtter
50 g mandler
2 ss avokado- eller kokosolje (uten smak)
2 ss Fiber sirup Gold
1 ss Sukrin Gold
1 ts vaniljeekstrakt (uten alkohol)
2 ss kakaopulver
1 klype salt

Sett ovnen på 175 grader og spre hasselnøttene på en bakepapirkledd bakepanne. Hasselnøttene må stå i ovnen ca 10 minutter, ta ut og avkjøl. Deretter gnir du hasselnøttene mellom fingrene dine (etter at de er avkjølt) for å fjerne mesteparten av skallet. Jeg bruker ikke håndkle, synes at det blir så masse søl…

Ha  hasselnøttene og mandlene  i en foodprosessor eller  blender . La foodprosessoren gå til det er finmalt og begynner å klumpe seg sammen.

Tilsett 2 ss olje og fortsett å male til nøttene slipper fett og blir til nøttesmør. Tilsett resterende ingredienser og bland godt . Mulig at nøttene klumper seg litt igjen før de slipper fett. Smak til med søtning og evn. vaniljeekstrakt. Hvis nøttesmøret er veldig tykt, ha i en ekstra teskje olje.

Oppbevares i kjøleskap. Dersom du bruker kokosolje vil «nøtte’n» bli litt fastere i kjøleskap, dette går helt fint fordi den da er litt lettere å smøre med.