Karamellsaus av kokoskrem

den

3-4 dl ferdig karamellsaus

200 g Tine smør
20 g Sukrin Gold
40 g Fibersirup Gold
1 boks (400g) kokoskrem (jeg bruker Kati, kjøpes i innvandrerbutikker)
3 ts vaniljeessens
Salt

Smelt smør, sukrin gold og  fibersirup gold i en middels stor gryte over lav varme. Nür alt har smeltet, smükok blandingen i ca 5 minutter, til den har fütt en gyldenbrun farve (forsiktig sü du ikke brenner den).

Tilsett kokoskremen. Kok opp og reduser til svak varme, karamellen skal bare smĂĽkoke. Rør i den av og til. Karamellen skal smĂĽkoke til den har  fĂĽtt ÂŤkaramellfargeÂť, dette vil ta opptil 30 – 40 minutter fordi det er en stor porsjon. NĂĽr karamellen er ferdig vil den dekke baksiden pĂĽ en teskje (ha en teskje i karamellen og sjekk at den ikke renner av pĂĽ baksiden)

Fjern karamellen fra platen og bland i vaniljeekstrakten. Avkjøl, den vil bli tykkere!

Karamellsausen blir fastere og er smørbar over natten  i kjøleskapet. Ha ønsket mengde i mikroen og varm forsiktig opp. Karamellsausen kan brukes over desserter, is, grøt og chiagrøt. Jeg har tidligere brukt den i min karamellpai

kokoskaramelsaus3
Karamellsausen etter ü ha vÌrt i kjøleskapet over natten.