Karamellsaus av kokoskrem

den

3-4 dl ferdig karamellsaus

200 g Tine smør
20 g Sukrin Gold
40 g Fibersirup Gold
1 boks (400g) kokoskrem (jeg bruker Kati, kjøpes i innvandrerbutikker)
3 ts vaniljeessens
Salt

Smelt smør, sukrin gold og  fibersirup gold i en middels stor gryte over lav varme. Når alt har smeltet, småkok blandingen i ca 5 minutter, til den har fått en gyldenbrun farve (forsiktig så du ikke brenner den).

Tilsett kokoskremen. Kok opp og reduser til svak varme, karamellen skal bare småkoke. Rør i den av og til. Karamellen skal småkoke til den har  fått «karamellfarge», dette vil ta opptil 30 – 40 minutter fordi det er en stor porsjon. Når karamellen er ferdig vil den dekke baksiden på en teskje (ha en teskje i karamellen og sjekk at den ikke renner av på baksiden)

Fjern karamellen fra platen og bland i vaniljeekstrakten. Avkjøl, den vil bli tykkere!

Karamellsausen blir fastere og er smørbar over natten  i kjøleskapet. Ha ønsket mengde i mikroen og varm forsiktig opp. Karamellsausen kan brukes over desserter, is, grøt og chiagrøt. Jeg har tidligere brukt den i min karamellpai

kokoskaramelsaus3
Karamellsausen etter å ha vært i kjøleskapet over natten.