1 lite brød
2,5 dl eller 115 g mandelmel (ikke det fettreduserte)
1,8 dl eller 90 g kokosmel
0,5 dl eller 30 g sesamfrø
1,5 dl eller 90 g linfrø
0,5 dl eller 30 g fiberhusk
3 ts bakepulver
1 ts salt
6 egg
200 g Philadelphia kremost, evnt laktosefri, romtemperert
1 dl rapsolje eller smeltet smør
2 dl kremfløte, evnt laktosefri
1 ss valmuefrø, topping (valgfritt)
Sett ovnen på 175 grader. Kle en liten brødform med bakepapir og sett tilside.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Ha de våte ingrediensene i en annen stor bolle. Visp sammen til du har en jevn masse. Bland de tørre ingrediensene med de våte, rør godt sammen.
Hell brøddeigen over i brødformen. Pensle med litt olje eller smeltet smør. Strø over valmuefrø dersom du ønsker det. Stek i ca 45 minutter nederst i ovnen. Stikk en tannpirker i brødet for å se om det er klart.
Ta ut av ovnen. Hvelv brødet ut av brødformen og fjern bakepapiret, avkjøl på en rist. Dersom brødet avkjøles i formen, vil skorpen bli fuktig. Del i skiver og oppbevar i fryseren. Perfekt å ha i brødristeren!
Kilde: http://www.dietdoctor.com