Torsk med gresk vri

4 personer

500 g torskeloin (4 biter)
5 hvitløksbåter, finhakket
hakket fersk persille, ca 0,5 dl

Sitronmiksen
5 ss sitronsaft
5 ss extra virgin olivenolje
2 ss smeltet smør

«Kavring»
40 g mandelmel (ikke den fettreduserte)
1ts koriander
¾ ts paprikapulver
¾ ts spisskummin
¾ ts salt
½ ts svart pepper

Forvarm ovnen til 200 grader

Bland sitronsaft, olivenolje og smeltet smør  i en liten bolle og sett tilside.

I en annen bolle blander du mandelmel og krydder, sett tilside.

Tørk fisken med tørkepapir slik at den blir helt  tørr. Dypp fisken i sitronsaften og siden i mandemelblandingen. Rist av overflødig mel.

Varm 2 ss olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek fisken  slik at den får en fin farge på begge sider, den skal ikke gjennomstekes. Legg fisken i en ildfast form.

Ha den finhakkede hvitløken i sitronsaftblandingen og hell over fisken.  Sett inn i ovnen og stek i 10 minutter. Ta den ut og dryss over med finhakket fersk persille.

Server med kokt ris eller quinoa og en god gresk salat.