4 personer
500 g torskeloin (4 biter)
5 hvitløksbåter, finhakket
hakket fersk persille, ca 0,5 dl
Sitronmiksen
5 ss sitronsaft
5 ss extra virgin olivenolje
2 ss smeltet smør
«Kavring»
40 g mandelmel (ikke den fettreduserte)
1ts koriander
¾ ts paprikapulver
¾ ts spisskummin
¾ ts salt
½ ts svart pepper
Forvarm ovnen til 200 grader
Bland sitronsaft, olivenolje og smeltet smør i en liten bolle og sett tilside.
I en annen bolle blander du mandelmel og krydder, sett tilside.
Tørk fisken med tørkepapir slik at den blir helt tørr. Dypp fisken i sitronsaften og siden i mandemelblandingen. Rist av overflødig mel.
Varm 2 ss olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek fisken slik at den får en fin farge på begge sider, den skal ikke gjennomstekes. Legg fisken i en ildfast form.
Ha den finhakkede hvitløken i sitronsaftblandingen og hell over fisken. Sett inn i ovnen og stek i 10 minutter. Ta den ut og dryss over med finhakket fersk persille.
Server med kokt ris eller quinoa og en god gresk salat.