Karamellpudding

den

Brødform 2 liter eller 8 små porsjonsformer

100 g tagatesse og 0,3 dl vann

3 dl laktosefri H-melk eller vanlig H-melk
5 dl laktosefri eller vanlig kremfløte
3 ss Sukrin Gold
3 ss Fiber sirup Gold
1 vaniljestang
1 ts vaniljeessens uten alkohol
5 store egg eller 6 små

Sett ovnen på 110 grader.

Ta tagatessen du skal ha til karamell i en kjele, ha ørlite vann sammen med den. Rør hele tiden og pass på så den ikke svir seg.

Hell den gyldenbrune karamellen opp i bunnen av en brødform. Trenger ikke dekke hele bunnen, det ordner seg selv under steking.

Pisk eggene lett sammen i en bolle,

Kok opp fløte/melk, sukrin gold, fiber sirup gold og vaniljestangen. Skrap ut frøene og ha hele stangen  med også.

Avkjøl  melkeblandingen. Når den er nesten helt avkjølt, ha den i bollen sammen med eggene og pisk den godt sammen. Hell blandingen gjennom en sil og rett i formen. Dette er for å få ut alle eggetrådene.

Stek karamellpuddingen i vannbad, ca 1 time og 30 minutter. Følg med mot slutten, den er klar når den fremdeles skjelver, men har begynt å stivne. Den stivner helt etter at den har kjølnet, gjerne over natten.

Skjær rundt kanten på formen, hvelv puddingen på et fat. Vær forsiktig så det ikke spruter karamellsaus over alt. Det beste er et fat med kanter, snakker av erfaring!
Server med stivpisket krem og karamellsausen.

Karamellpudding