6 porsjoner
200 g 86% mørk sjokolade eller laktosefri sjokolade uten sukker
20 g Fibersirup gold
3 dl laktosefri kremfløte eller vanlig kremfløte
1 egg
3 eggeplommer
3 eggehvitter
3 ss Sukrinmelis, toppede
1 ts vaniljeekstrakt
Smelt sjokolade på svak varme sammen med vaniljeekstrakten og Fiber sirup. La den avkjøles.
Pisk kremfløten til myk krem og sett den kaldt. Ha ca. 1/4 del av den piskede kremen over i en annen bolle og spar den til senere.
Skill eggene. Stivpisk eggehvitene sammen med sukrinmelisen, sett til side. Rør først inn det hele egget i sjokoladeblandingen og så de tre eggeplommene (sammenpiskede).
Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i kremen. Til slutt vender du forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.
Ha sjokolademoussen over i en bolle eller serveringsskåler. La den stå kaldt et par timer før servering. Server den sammen med kremen du satte til side. Pynt med hjemmelaget sjokolade.
Noen ganger bytter jeg ut 100 g mørk sjokolade med 70% mørk sjokolade med bringebær. Det blir også veldig godt.