Kanelfyll
3 ss Sukrin Gold
2 ts ceylon kanel
Kake
250 g mandelmel (ikke det fettreduserte)
70 g Sukrin Gold
15 g proteinpulver uten smak (jeg bruker dette)
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
3 store egg
1ts vaniljeekstrakt
125 g + 1 ss smør, smeltet
1,25 dl laktosefri H-melk eller vanlig H-melk
Kremostfrosting/pynt
3 ss Philadelphia kremost, romtemperert
2 ss Sukrinmelis
1 ss laktosefri kremfløte eller vanlig kremfløte
1/2 ts vaniljeekstrakt
Forvarm ovnen til 175 grader og smør en 20×20 cm ildfast form.
Bland kanel og Sukrin Gold i en liten bolle og sett til side.
I en stor bolle, bland sammen mandelmel, sukrin gold, proteinpulver og bakepulver. I en annen bolle visp sammen egg, smeltet smør og vaniljeekstrakt, tilsett melken og rør til en jevn røre.
Ha halvparten av røren i den ildgaste formen og dryss over ca 2/3 deler av kanelfyllet. Hell over resten av røren og spre jevnt utover med en kniv.
Stek kaken i ca 35 minutter til kaken er gyllen. Ta ut av ovnen og smør 1 ss smeltet smør over kaken og dryss over resten av kanelfyllet. La kaken avkjøles i formen.
Rør kremost, sukrinmelis, kremfløte og vaniljeekstrakt godt sammen for å lage frostingen. Ha frostingen over på kaken.
Server med eller uten pisket kremfløte/vaniljeis og en rykende varm kopp kaffe.