4 personer
Rød paprikasaus:
350 g grillet paprika på glass, tørket og finhakket. Jeg kjøper i innvandrerbutikk.
6 hvitløksfedd
2 ss basilikum, finhakket
3 ss olivenolje
3 dl kokoskrem eller laktosefri kremfløte
0,5 dl revet parmesan
salt og pepper
4-6 torskefileter, kutt de gjerne i mindre porsjonsstykker
2 små squash, kuttet i staver
1/2 rødløk, finhakket
1 ss persille, finhakket
salt og pepper
Sett ovnen på 175 grader.
Lag sausen først. Varm opp olivenoljen på medium varme i en middels stor kjele. Ha i paprika, hvitløk og basilikum. Bland godt og la grønnsakene småkoke i 10 minutter. Rør av og til.
Ha paprikasausen over i en food prosessor og bland til sausen blir en fin pure. Ha paprikapuren over i kjelen igjen. Rør inn kokoskrem/kremfløte, parmesan og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i fem minutter og sett til side.
Ha grønnsakene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Legg torskefiletene over grønnsakene og strø over finhakket persille. Hell paprikasausen over fisken og grønnsakene.
Stek i ovnen i ca 30-40 minutter.
Server med det du ønsker, evnt salat eller dampkokte grønnsaker.