Et lite Norgesglass
250 g mandler
100 g pecannøtter
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss Fibersirup gold eller 1 ss honning (smak til med det søte)
2 ss Sukrin Gold
1 klype salt
1/2 ts – 1 ts kanel, valgfritt
Evnt. kokosolje uten smak
Forvarm ovnen til 180 grader. Spre nøttene på et papirkledd stekebrett. Rist de i ovnen ca 8-12 minutter, til du kjenner at det dufter godt av nøtter.
Ha de ristede nøttene i en foodprosessor. Når nøttene er kornete i konsistens, tilsetter du resten av ingrediensene.
Nøttene blir først malt, deretter vil de begynne å slippe ut fett og bli bløtere i konsistensen. Tilsett eventuelt olje dersom konsistensen er veldig tørr. Hjelp til med en slikkepott i kantene innimellom og kjør nøttene helt til du får et flytende nøttesmør.
Hell nøttesmøret over i ei glasskrukke eller tett boks og oppbevar i romtemperatur.