VĂĽrrull uten «rull»

2-3 personer

500 g karbonadedeig
2 ss olivenolje eller kokosolje uten smak, fordelt
1 liten løk
3 smü gulrøtter
1/2 ts ingefĂŚr, finhakket
3 fedd hvitløk, knust eller revet
0,5 dl kyllingkraft eller bare vann
1 liten hodekĂĽl ca.500-600g, kuttet i tynne skiver/remser
2 ss glutenfri soyasaus eller coconut aminos
2 ts eplecideredikk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
2 ts sesamolje
vürløk og sesamfrø, valgfritt

Bruk en stor stekepanne med høye kanter, varm opp 1 ss olje pü medium varme. Tilsett karbonadedeigen og stek den til den er nesten gjennomstekt.

Legg den stekte karbonadedeigen til side. Ha den siste ss med olje i stekepannen sammen med løk. Stek til den blir blank og myk. Tilsett gulrot, hvitløk og ingefÌr, stek et par minutter til. Bland karbonadedeigen sammen med grønnsakene.

Tilsett vann/kyllingkraft, hodekül, soyasaus, eplecideredikk, salt og pepper. Rør godt sammen og dekk stekepannen med et lokk. Sett ned varmen til medium-lav og kok retten i 12-15 minutter, til külen har blitt sü myk som du ønsker den.

Topp med vürløk og ristede sesamfrø rett før servering. Denne retten kan serveres med ris eller blomkülris og ogsü lages vürruller av med rispapir, men jeg synes den er best helt alene.