2-3 personer
500 g karbonadedeig
2 ss olivenolje eller kokosolje uten smak, fordelt
1 liten løk
3 små gulrøtter
1/2 ts ingefær, finhakket
3 fedd hvitløk, knust eller revet
0,5 dl kyllingkraft eller bare vann
1 liten hodekål ca.500-600g, kuttet i tynne skiver/remser
2 ss glutenfri soyasaus eller coconut aminos
2 ts eplecideredikk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
2 ts sesamolje
vårløk og sesamfrø, valgfritt
Bruk en stor stekepanne med høye kanter, varm opp 1 ss olje på medium varme. Tilsett karbonadedeigen og stek den til den er nesten gjennomstekt.
Legg den stekte karbonadedeigen til side. Ha den siste ss med olje i stekepannen sammen med løk. Stek til den blir blank og myk. Tilsett gulrot, hvitløk og ingefær, stek et par minutter til. Bland karbonadedeigen sammen med grønnsakene.
Tilsett vann/kyllingkraft, hodekål, soyasaus, eplecideredikk, salt og pepper. Rør godt sammen og dekk stekepannen med et lokk. Sett ned varmen til medium-lav og kok retten i 12-15 minutter, til kålen har blitt så myk som du ønsker den.
Topp med vårløk og ristede sesamfrø rett før servering. Denne retten kan serveres med ris eller blomkålris og også lages vårruller av med rispapir, men jeg synes den er best helt alene.