Laks i kremete spinatsaus

4 personer

4 laksefileter
Salt og pepper
2 ts olivenolje
2 ss smør
6 fedd hvitløk, finhakket
1 liten løk, finhakket
0,5 dl eplesideredikk
150 g hermetiske soltørkede tomater, tørk av oljen
3 dl laktosefri matfløte eller vanlig matfløte
150-200 g babyspinat
50 g parmesan
1 ss frisk persille, finhakket (valgfritt)
Maizenna/vann (valgfritt)

Stek laksefiletene sammen med olivenolje på medium varme, krydre med salt og pepper. Legg de over på en tallerken og sett tilside.

Smelt smøret i samme stekepanne, fortsatt på medium varme. Tilsett løk og hvitløk som stekes til de er myke. Hell i eplesideredikken, kok litt ned. Ha i de soltørkede tomatene og stek et par minutter til.

Reduser varmen til lav og tilsett matfløten, kok opp mens du rører hele tiden. Ha i spinatblader og parmesan. La sausen småkoke til parmesanen har smeltet. (Dersom du ønsker en tykkere saus, tilsett maizenna/vann). Smak til med salt og pepper.

Ha laksefiletene tilbake i stekepannen, bruk en spiseskje og hell litt saus over fisken.

Server med glutenfri pasta, ris, blomkålsris, shirataki eller grønnsaker.