Mandel- og paranøttesmør

150 g mandler
150 g paranøtter
1 ts ceylon kanel
20 g fibersirup gold
2 ss sukrin gold
1 ts vaniljeessens (uten alkohol)
1/4 ts salt
Evnt. kokosolje uten smak eller avocadoolje

Forvarm ovnen til 180 grader. Spre nøttene på et papirkledd  stekebrett. Rist de i ovnen ca 8-12 minutter, til du kjenner at det dufter godt av nøtter.

Ha de ristede nøttene i en foodprosessor. Når nøttene er kornete i konsistens, tilsetter du resten av ingrediensene.

Nøttene blir først malt, deretter vil de begynne å slippe ut fett og bli bløtere i konsistensen. Tilsett eventuelt olje dersom konsistensen er veldig tørr. Hjelp til med en slikkepott i kantene innimellom og kjør nøttene helt til du får et flytende nøttesmør.

Hell nøttesmøret over i ei glasskrukke eller tett boks og oppbevar i romtemperatur.