4 personer
Karbonadekaker:
500 g karbonadedeig
1 egg
1/2 dl laktosefri kremfløte eller vanlig
1/2 dl pofiber
1/2 medium stor løk, revet
1 ss dijonsennep
2 ss oksefond (jeg bruker denne)
salt og pepper
Saus:
200 g champignon, i skiver
2 dl laktosefri creme fraiche eller vanlig
2 dl laktosefri kremfløte eller vanlig
1,5 ss dijonsennep
1,5 ts tørket estragon
1-2 ss oksefond, smak til
salt og pepper
Sett ovnen på 200 grader. Bland matfløte og pofiber i en bolle, la det stå litt. Tilsett resten av ingrediensene til kjøttkakene. Form til kjøttkaker og brun på begge sider. Legg de over i en ildfast form.
Lag sausen ved å steke soppen. Ha i resten av ingrediensene til sausen, la den småkoke litt. Smak til med sennep, oksefond, estragon, salt og pepper.
Hell sausen over kjøttkakene, sett i ovnen i ca. 20 minutter.
Server med ovnsbakte rotgrønnsaker og eventuelt poteter og tyttebærsyltetøy.