Karbonadekaker i sennep- og estragonsaus

4 personer

Karbonadekaker:
500 g karbonadedeig
1 egg
1/2 dl laktosefri kremfløte eller vanlig
1/2 dl pofiber
1/2 medium stor løk, revet
1 ss dijonsennep
2 ss oksefond (jeg bruker denne)
salt og pepper

Saus:
200 g champignon, i skiver
2 dl laktosefri creme fraiche eller vanlig
2 dl laktosefri kremfløte eller vanlig
1,5 ss dijonsennep
1,5 ts tørket estragon
1-2 ss oksefond, smak til
salt og pepper

Sett ovnen pü 200 grader. Bland matfløte og pofiber i en bolle, la det stü litt. Tilsett resten av ingrediensene til kjøttkakene. Form til kjøttkaker og brun pü begge sider. Legg de over i en ildfast form.

Lag sausen ved ü steke soppen. Ha i  resten av ingrediensene til sausen, la den smükoke litt. Smak til med sennep, oksefond, estragon, salt og pepper.

Hell sausen over kjøttkakene, sett i ovnen i ca. 20 minutter.

Server med ovnsbakte rotgrønnsaker og eventuelt poteter og tyttebÌrsyltetøy.