Karbonadekaker i sennep- og estragonsaus

4 personer

Karbonadekaker:
500 g karbonadedeig
1 egg
1/2 dl laktosefri matfl√łte eller vanlig
1/2 dl pofiber
1/2 medium stor l√łk, revet
1 ss dijonsennep
2 ss oksefond (jeg bruker denne)
salt og pepper

Saus:
200 g champignon, i skiver
2 dl laktosefri creme fraiche eller vanlig
2 dl laktosefri matfl√łte eller vanlig
1,5 ss dijonsennep
1,5 ts t√łrket estragon
1-2 ss oksefond, smak til
salt og pepper

Sett ovnen p√• 200 grader. Bland matfl√łte og pofiber i en bolle, la det st√• litt. Tilsett resten av ingrediensene til kj√łttkakene. Form til kj√łttkaker og brun p√• begge sider. Legg de over i en ildfast form.

Lag sausen ved å steke soppen. Ha i  resten av ingrediensene til sausen, la den småkoke litt. Smak til med sennep, oksefond, estragon, salt og pepper.

Hell sausen over kj√łttkakene, sett i ovnen i ca. 20 minutter.

Server med ovnsbakte rotgr√łnnsaker og eventuelt poteter og tytteb√¶rsyltet√ły.