4 personer
Saus:
5 ss glutenfri soyasaus
2 ts fish sauce, Blue Dragon
3 ss sesamolje
1,5 ts eplecidereddik
1/4 ts tørkede chiliflak
1 ts finhakket ingefær
2 fedd hvitløk, finhakket
3-4 ss vann
1-2 ts fibersirup gold
Bland alle ingrediensene og sett til side.
Til woken:
800 g kyllingfilet, strimlet
Salt og pepper
3 ss kokosolje uten smak
1 rød paprika i biter
1 squash i halve skiver
1 ts Srirachasaus, valgfritt
100 g cashewnøtter
1/4 ts xantan gum for å tykne sausen, valgfritt
Sesamfrø og vårløk til pynt, valgfritt
Krydre kyllingstrimlene med salt, pepper og 1 ss av sausen. Tilsett kokosoljen i en wok og stek kyllingstrimlene på medium til høy varme til de er gylne og nesten gjennomstekte.
Ha i grønnsakene og stek ytterligere 2-3 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene begynner å mykne. Hell i resten av sausen og cashewnøttene. Bland alt godt sammen. Skru opp varmen og la sausen reduseres og tykne. Du kan tilsette xantan gum for å tykne sausen ytterligere dersom det er ønskelig.
Strø over sesamfrø og vårløk. Server med zoodles, kokt ris eller blomkålris.
PS! Her kan grønnsakene byttes ut med det som smaker best for deg. Et tips er brokkoli og vannkastanjer istedenfor squash, det smaker også godt!
