Kung Pao kylling

4 personer

Saus:
5 ss glutenfri soyasaus
2 ts fish sauce, Blue Dragon
3 ss sesamolje
1,5 ts eplecidereddik
1/4 ts tørkede chiliflak
1 ts finhakket ingefĂŚr
2 fedd hvitløk, finhakket
3-4 ss vann
1-2 ts fibersirup gold

Bland alle ingrediensene og sett til side.

Til woken:
800 g kyllingfilet, strimlet
Salt og pepper
3 ss kokosolje uten smak
1 rød paprika i biter
1 squash i halve skiver
1 ts Srirachasaus, valgfritt
100 g cashewnøtter
1/4 ts xantan gum for ĂĽ tykne sausen, valgfritt
Sesamfrø og vürløk til pynt, valgfritt

 

Krydre kyllingstrimlene med salt, pepper og 1 ss av sausen. Tilsett kokosoljen i en wok og stek kyllingstrimlene pü medium til høy varme til de er gylne og nesten gjennomstekte.

Ha i grønnsakene og stek ytterligere 2-3 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene begynner ü mykne. Hell i resten av sausen og cashewnøttene. Bland alt godt sammen. Skru opp varmen og la sausen reduseres og tykne. Du kan tilsette xantan gum for ü tykne sausen ytterligere dersom det er ønskelig.

Strø over sesamfrø og vürløk. Server med zoodles, kokt ris eller blomkülris.

PS! Her kan grønnsakene byttes ut med det som smaker best for deg. Et tips er brokkoli og vannkastanjer istedenfor squash, det smaker ogsü godt!

Kun Bao kylling