Peanøttbrownies

16 biter

Browniesbunn
110 g smør, smeltet
50 g Sukrin gold
50 g Fibersirup gold
3 store egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
35 g kakaopulver
50 g mandelmel, ikke den fettreduserte
1 ss gelatinpulver, (jeg bruker denne)
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
0,5 dl vann
50 g Chocolate chip, valgfritt
Forvarm ovnen til 175 grader og smør en form som er ca 20*20 cm.
Ha smør, sukrin gold, fibersirup, egg og vaniljeekstrakt i en bolle, rør sammen. Tilsett mandelmel, kakaopulver, gelatin, bakepulver og salt. Bland godt sammen. Dersom røren blir veldig tykk, hell i vannet.
Til slutt blandes chocolatechipsen i røren.
Hell røren over i den smurte formen og stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Kanten skal vÌre ferdig, men den skal fortsatt vÌre myk i midten. Ta ut av ovnen og avkjøl helt i formen.
Peanøttsmørfudge
200g kremet peanøttsmør, bruk en som ikke er for «oljete» i konsistens
80 g smør
1/2 ts vaniljeessens
1/4 ts salt
50 g fibersirup gold
Smelt smør, fibersirup gold og peanøttsmør sammen i en liten kjele pü medium varme, ha i vaniljeessens og salt.
Sett den i kjøleskap sü den stivner til en smørbar fudge.
Smør den utover den avkjølte browniebunnen, sett kaken i kjøleskapet i ca 1 time.
Sjokoladeganasj
1 dl laktosefri kremfløte eller vanlig kremfløte
50 g finhakket mørk sjokolade, jeg bruker 70%
3 ss fibersirup gold
1/4 ts vaniljeekstrakt
Ha kremfløten i en liten kjele, kok forsiktig opp. Fjern kjelen fra varmen og tilsett den finhakkede sjokoladen. La den smelte i kremfløten, dette tar ca 5 minutter.
Tilsett fibersirup og vanilje, rør sammen til ganasjen blir blank og fin. La den hvile noen minutter slik at den tykner litt. Smør den utover peanøttsmørfudgen.
Spises som den er eller server med vaniljelatteis eller kremfløte.