Vannkefir

Slik lager du vannkefir:

Ingredienser:

  • 1 liter vann
  • 4 ss økologisk rĂĽrørsukker
  • en neve økologiske rosiner eller et par økologiske dadler og en økologisk fiken
  • en skive økologisk sitron
  • 1-2 ss vannkefirkorn (starkultur til vannkefir)

Finn fram en glasskrukke, feks et Norgesglass og fyll dette med en liter friskt vann. Deretter  heller du i 4 spiseskjeer med økologisk rürørsukker.

Rør litt rundt i glasset til det meste av rürørsukkeret har løst seg opp i vannet.

Kutt en skive økologisk sitron. Dersom du ikke har det, mü du skrelle sitronen. Ha denne oppi sukkervannet. Hiv i en neve tørket frukt og sü har du oppi vannkefirkornene. Dekk Norgesglasset med et kaffefilter og en strikk.

Vannkefir2

La vannkefirblandingen stü og fermentere i romtempereatur i ca 1-2 døgn (avhengig av hvor varmt det er hjemme hos deg og hvor søt du vil ha den). Du kan se at kefirkornenen vil flyte opp og ned i blandingen, dette er fordi det produseres Co2 som fanges i kornene som deretter für kornene til ü flyte opp.

Etter 2 døgn siler du vannkefiren. Fjern den tørkede frukten og sitronen.I silen sitter du igjen med bare kefirkorn. Kefirkornene er nü klare for ü lage en ny runde med vannkefir.

Hell deretter vannkefiren pĂĽ glassflasker som tĂĽler trykk.

Hvis du ønsker kullsyre i vannkefiren, kan du etterfermentere vannkefiren ved ü la flaskene stü i romtemperatur et døgn slik at Co2 blir fanget i vÌsken. Ønsker du i tillegg en annen smak kan du ha i noen frosne bÌr i eller en kanelstang. Ønsker du en vannkefir som smaker ingefÌrøl, kan du raspe litt frisk ingefÌr og ha dette i flasken.

Vannkefir nytes avkjølt som tørstedrikke.