6 porsjoner
Kjøttboller
400 g karbonadedeig
1 dl knust baconcrisp eller 45 g mandelmel (ikke den fettreduserte)
1,5 dl revet Parmesan
1 ts italiensk krydder
3/4 ts salt
1/2 ts svart pepper
1 stort egg
Bland alle ingediensene i en bolle, bruk hendene. Form kjøttblandingen til 2-3 cm store kjøttboller. Legg de på en bakepapirkledd langpanne og sett kaldt.
Suppe
2 ss avokado-olje eller ghee
1 liten gul løk
4 stilker stangselleri, i små biter
1 ts salt
1/2 ts svart pepper
1 hvitløk uten fedd
1,2 l kyllingkraft, hjemmelaget eller av fond
1 ts tørket oregano
200 g blomkålris
1 stor pose fersk spinat, fjern de lange stilkene
Varm opp oljen i stor kjele på medium varme. Ha i løk, stangselleri, salt og pepper, stek til det blir mykt. Tilsett hvitløken og la den steke sammen i et par minutter. Hell i kyllingkraften og oregano. Kok opp og la suppe småkoke i 10 minutter.
Etter 10 minutter tilsettes blomkålsris og kjøttboller. La suppen fortsatt småkoke til kjøttbollene er klare, dette tar 5 minutter. Til slutt has spinaten oppi, la den koke med i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Strø over Parmesan før servering, server med glutenfri focaccia eller ketorundstykker