4 personer
800 g storfe ytrefilet
1 løk, i båter
3 gulrøtter, i staver
1 liten sellerirot, i staver
1 hvitløk solo
1,5 dl vann
1 dl balsamicoeddik
1,5 ss grønn pepper, knust med mortel
1 ss dijonsennep
1 ss tomatpure
2 ss oksefond
2 ss glutenfri soyasaus
1/4 ts pepper
2 dl laktosefri creme fraiche eller vanlig
Smør til å brune kjøttet med
2 dl sølvløk
Brun kjøttet og ha det over i din crock-pot.
Tilsett alle ingrediensene unntatt creme fraiche og sølvløk. Sett crock-poten på low i 6 timer. Smak til med salt, pepper og eventuellt mer grønn pepper. Når det gjenstår 30 minutter, rør i creme fraiche. Tilslett sølvløken rett før servering.
Denne gryten kan også tilberedes i kjele, beregn ca. 1 til 1 1/2 times koketid på svak varme.
Server med valgfritt tilbehør.