4 personer
800 g svin indrefilet
4 ss glutenfri soyasaus eller coconut aminos
1 ts paprikapulver
salt og pepper
Smør eller kokosolje uten smak til steking
Spinat- og artisjokkfyll
120 g frossen spinat, tint
200 g laktosefri Philadelphiaost eller vanlig Philadelphiaost
240 g hermetisk artisjokk, i biter
125 g mozzarella i terninger
1/2 dl revet parmesan
1 liten solo hvitløk, revet
Skallet av 1 sitron
Saus
Det som ikke brukes av fyllet
2 ss glutenfri soyasaus
1 ss kylling- eller kalvefond
Salt og pepper, smak til
Sett ovnen på 200 g. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet. Pensle svinefileten med soya og krydder, brun den på høy varme.
Skjær et snitt i fileten og fyll den med det ferdigblandete fyllet.
Resten av fyllet kan varmes i kjele sammen med soyasaus, fond og krydder og brukes som saus. Kjør sausen med en stavmikser for å fjerne artisjokk- og spinatklumer. Smak til med salt og pepper.
Sett svinefileten inn i ovnen og stek den i ca 30 min. Den skal ha en innetemperatur på 72 grader. La den hvile noen minutter før du skjærer den i skiver.
Server med ønsket tilbehør.,