4 personer
800 g kyllingfilet
1 ss rosmarin, tørket
1,5 ts salt
1/4 ts sort pepper
2 middels store løk, finhakket
6 hvitløksfedd, finhakkede
2 ss soltørkede tomater, finhakkede
0,25 – 0,5 dl balsamicoeddik, smak til
2 dl vann
3 ss kyllingfond, konsentrert
1 ss glutenfri soyasaus eller coconut aminos
2 dl laktosefri matfløte, vanlig matfløte eller kokoskrem
2 dl parmesan, revet
Smør til steking
1 kvist fersk rosmarin, bladene
4 skiver parmaskinke, strimlet
Sett ovnen på 175 grader.
Brun kyllingbrystene i smør på høy varme. Krydre med salt, pepper og rosmarin. Legg de over i en ildfast form.
Tilsett mer smør i stekepannen og ha i løk, hvitløk og de soltørkede tomatene. Steke på medium varme til løken er blank. Hell i vann, balsamicoeddic, fond, soyasaus og matfløte. Kok opp. Rør i parmesanen og hell over kyllingfiletene i den ildfaste formen. Fordel den ferske rosmarinen over og sett inn i ovnen i ca 40 minutter
Fres parmaskinken i stekepannen slik at den blir sprø. Ha over kyllingen før servering.
Server med ønsket tilbehør!