4 personer
200 g philadelphia kremost, laktosefri eller vanlig
2 dl creme fraiche, laktosefri eller vanlig
1 dl revet ost, valgfri type
1 hel grillet kylling, renset
1 glass tacosalsa, den som veier 230 g
1 rød paprika, strimlet
1 middels stor gul løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1-2 ts hjemmelaget fajitaskrydder
1 toppet ss tomatpure
2 dl vann
2 ss glutenfri soyasaus eller coconut aminos
3 dl ost til gratinering
1-2 tomater, valgfritt
Kokosolje uten smak eller ghee til steking
Sett ovnen på 220 grader.
Bland creme fraiche, kremost og 1 dl revet ost. Smør det utover i bunnen av en ildfast form.
Stek løken, paprikaen og hvitløken på middels varme til løken har blitt myk og blank. Tilsett kyllingkjøttet. Ha i vann, salsa, tomatpure, soya og krydder (begynn med 1 ts). Bland godt sammen. Ikke tilsett mer vann, det er riktig at blandingen tykner til. Smak til med mer krydder.
Legg kyllingfajitasen over osteblandingen i den ildfaste formen. Ha revet ost og hele tomatskiver over og sett den midt i ovnen. Fajitasgratengen er ferdig etter ca 20-25 minutter.
Server med ønsket tilbehør som for eksempel salat, rømme, guacamole, koriander og lime.
Kan med fordel lages klar (ikke stekes) dagen før. Den grillede kyllingen kan erstattes med kyllingfilet i tynne strimler.