20 cm paiform eller springform
100 g 70% mørk sjokolade
50 g sukrin gold
50 g fibersirup gold
1,3 dl kokende vann
4 store egg
110 g smør, i biter. Kan erstattes med avokadoolje eller kokosolje uten smak.
1 ts vaniljekstrakt
100 g hasselnøttmel eller malte hasselnøtter
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør formen godt.
Ha sjokoladen og sukrin gold i en foodprosessor, hakk til små biter. Tilsett det kokende vannet i foodprosessoren mens den er i gang, slik at sjokoladen smelter og blir til en jevn, fin sjokoladesaus.
Tilsett eggene, smøret, fibersirup og vaniljeekstrakten, bland godt sammen. Ha i hasselnøttmel, pulser til blandingen har blitt en «deig».
Hell deigen over i den smurte formen. Sett inn i ovnen og stek brownien i ca. 25-30 minutter. Den skal fortsatt være litt fuktig i midten. Ta ut av ovnen og avkjøl. For en fastere brownie, sett den kaldt i 2 timer.
Server med kremfløte og ristede hasselnøtter.
Holdbar i opptil 5 dager i kjøleskap, kan også fryses. Jeg synes den er best når den har fått stått i kaldt et døgn.