12 biter
Rullekake
100 g mandelmel (ikke det fettreduserte)
40 g sukrinmelis
3 ss kakaopulver
1 ss gelatinpulver (gir bunnen litt mer fleksibilitet)
1 ts malt ingefær
1-1,5 ts kanel. Jeg synes den smaker best med litt ekstra kanel
1/4 ts nellik
4 middels til store egg, romtemperert og delt i eggehvitte og plomme
2 ss Sukrin Gold
2 ss sukrinmelis
1 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts salt
1/4 ts cream of tartar (for å stabilisere eggehviter og hindre krystallisering av sukker)
Forvarm ovnen til 175 grader og ha et bakepapir i en langpanne. Smør bakepapiret og kantene på langpannen.
Visp sammen mandelmel, sukrinmelis, kakaopulver, gelatin og krydder i en bolle.
Pisk sammen eggeplommene med 2 ss sukrin gold til den tykner og blir lysere i farge i en annen bolle. Tilsett vaniljeekstrakt.
I en tredje bolle (som må være helt ren), pisk eggehvittene sammen med salt og cream of tartar, tilsett 1 ss sukrinmelis og stivpisk eggehvitene.
Rør eggeplommene forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten. Fortsett med mandelmelblandingen. Vær forsiktig slik at du ikke rører ut all luften av eggehvittene. Ha røren over i langpannen, stek i 10-12 minutter.
Ta ut av ovnen og la bunnen avkjøles noen minutter. Pass på å at bunnen ikke sitter fast i formen. Legg over bakepapir, et kjøkkenhåndkle og til sist en langpanne. Snu på hodet slik at bunnen flytter seg over til den andre langpannen. Fjern bakepapiret.
Mens kaken fortsatt er varm, rull den sammen og oppbevar den i kjøkkenhåndkleet. Ikke rull for hardt sammen, da vil den sprekke. La kaken avkjøles mens du lager fyllet.
Vaniljefyll
60 g laktosefri Philadelpiaost eller vanlig, romtemperert
3,5 dl laktosefri kremfløte eller vanlig kremfløte, fordelt
30 g Fibersirup gold
1 ts vaniljeekstrakt
Bruk en håndmikser og bland sammen kremost og 0,5 dl av kremfløten til den er glatt.
Stivpisk (ikke for stiv) resten av kremfløten sammen med fibersirup og vaniljeekstrakt. Ha i kremostblandingen og miks godt sammen. Blandingen skal stivpiskes, men ikke bli for hard. Ta ut ca 0,5 dl av fyllet, sett tilside og bruk som pynt.
Slik setter du sammen kaken:
Rull ut kaken, vær forsiktig slik at den ikke deler seg. Kaken trenger ikke å legges helt flatt, det er ok at den bøyer seg noe. Spre vaniljefyllet utover bunnen, la ca 1,5cm på hver kortende være uten fyll. Rull kaken sammen og legg den med «sømmen» ned på et serveringsfat. Dryss over sukrinmelis og pynt med vaniljefyllet som ble satt til side.
Sett kaken i kjøleskapet, la den stå minst en time for å sette seg.
Kan oppbevares i opptil 5 døgn i kjøleskap. Smaker best etter et døgn i kjøleskapet.