4 porsjoner
700-800 g kyllingfilet, i strimler på langs
2 ss olivenolje
2,5 dl matfløte, laktosefri eller vanlig
1 ss kyllingfond blandet i 1 dl vann
1 ts hvitløkspulver
1 ts hjemmelaget italiensk krydder
75 g revet parmesan
200 g fersk spinat
30 g soltørkede tomater, del tomatene i to
2 ss olivenolje
2,5 dl matfløte, laktosefri eller vanlig
1 ss kyllingfond blandet i 1 dl vann
1 ts hvitløkspulver
1 ts hjemmelaget italiensk krydder
75 g revet parmesan
200 g fersk spinat
30 g soltørkede tomater, del tomatene i to
Salt og pepper
Ha olivenoljen i en medium til varm stekepanne og brun kyllingbitene på hver side. Pass på at de blir gjennomstekt. Legg kyllingbitene tilside.
Ha matfløten, kyllingfonden, krydder og revet parmesan i stekepannen. Varmen bør være medium. Pisk sammen til sausen begynner å tykne. Tilsett spinatbladene og de soltørkede tomatene. La sausen småkoke til spinatbladene er klare. Smak til med salt, pepper og evnt mer italiensk krydder. Legg kyllingbitene i sausen til de er gjennomvarme.
Server over glutenfri pasta, zoodles, lavkarbopasta eller shiratakinudler. Det er også godt med salat ved siden av.