Ferskeniskrem

den

4 små porsjoner

200 g modne fersken, i skiver
30 g sukrinmelis
1/2 ss sitronsaft
2 dl kremfløte eller laktosefri kremfløte
1 dl mandelmelk uten sukker
30 g Fibersirup gold
2 store eggeplommer
1 klype salt
1/4 ts xanthan gum (valgfritt, den binder væsken)
1/2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver

Ha ferskenskivene, sukrinmelis og sitronsaft i en bolle og bland godt. Sett tilside slik at ferskenskivene «slipper» saft. Etter ca 30 minutter, moses ferskenen med en gaffel. La det gjerne være igjen noen klumper, men jeg pleier å fjerne ferskenskallet.

Sett en middels skål over et isbad.

Ha kremfløte, mandelmelk, vaniljeekstrakt/pulver og søtningsmiddel i en middels kjele over middels varme. Rør til søtstoffet løses opp og blandingen når 80 grader, bruk evnt. et termometer. Den skal ikke koke, men nesten.

Visp eggeplommer sammen med salt i en annen middels bolle. Tilsett sakte litt av den varme kremblandingen, visp kontinuerlig, for å temperere eggeplommene.

Ha deretter eggeplommeblandingen sakte tilbake i resten av kremblandingen,visp kontinuerlig. Varm opp blandingen til den tykner, ca 90 grader. Det er viktig at det ikke koker opp!

Hell blandingen i skålen satt over isbad og la avkjøle 10 minutter. Ha deretter i den mosede ferskenpureen. Smak til med eventuelt mer søtningsmiddel. Pakk deretter tett inn i plastfolie og avkjøl minst 3 timer.

Ha blandingen i din iskremmaskin og la den gå til iskremen begynner å få en fast konsistens. Legg over i en beholder som tåler fryser og la iskremen fryse ytterligere en time.

Server med tynne ferskenskiver dersom ønskelig.