Ferskeniskrem

den

4 smĂĽ porsjoner

200 g modne fersken, i skiver
30 g sukrinmelis
1/2 ss sitronsaft
2 dl kremfløte eller laktosefri kremfløte
1 dl mandelmelk uten sukker
30 g Fibersirup gold
2 store eggeplommer
1 klype salt
1/4 ts xanthan gum (valgfritt, den binder vĂŚsken)
1/2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver

Ha ferskenskivene, sukrinmelis og sitronsaft i en bolle og bland godt. Sett tilside slik at ferskenskivene «slipper» saft. Etter ca 30 minutter, moses ferskenen med en gaffel. La det gjerne vĂŚre igjen noen klumper, men jeg pleier ĂĽ fjerne ferskenskallet.

Sett en middels skĂĽl over et isbad.

Ha kremfløte, mandelmelk, vaniljeekstrakt/pulver og søtningsmiddel i en middels kjele over middels varme. Rør til søtstoffet løses opp og blandingen nür 80 grader, bruk evnt. et termometer. Den skal ikke koke, men nesten.

Visp eggeplommer sammen med salt i en annen middels bolle. Tilsett sakte litt av den varme kremblandingen, visp kontinuerlig, for ĂĽ temperere eggeplommene.

Ha deretter eggeplommeblandingen sakte tilbake i resten av kremblandingen,visp kontinuerlig. Varm opp blandingen til den tykner, ca 90 grader. Det er viktig at det ikke koker opp!

Hell blandingen i skülen satt over isbad og la avkjøle 10 minutter. Ha deretter i den mosede ferskenpureen. Smak til med eventuelt mer søtningsmiddel. Pakk deretter tett inn i plastfolie og avkjøl minst 3 timer.

Ha blandingen i din iskremmaskin og la den gĂĽ til iskremen begynner ĂĽ fĂĽ en fast konsistens. Legg over i en beholder som tĂĽler fryser og la iskremen fryse ytterligere en time.

Server med tynne ferskenskiver dersom ønskelig.