Hvit sjokoladeis med bringebĂŚr

den

4 smĂĽ porsjoner

3 dl kremfløte eller laktosefrikremfløte
1,5 dl mandelmelk uten sukker
40 g sukrinmelis
20 g Fibersirup Gold
25 g kakaosmør
1/4 ts xanthan gum (valgfritt, tykner isblandingen. Jeg har laget bĂĽde med og uten)
2 store eggeplommer
1 ts vaniljeekstrakt eller 1/2 ts vaniljepulver
100 g frosne bringebĂŚr

Sett en stor skĂĽl over et isbad og sett til side.

Ha kremfløte, mandelmelk og søtningsmiddel i middels kjele over middels varme. Rør til søtstoffet løses opp og blandingen nür 80 grader, bruk evnt. et termometer. Den skal ikke koke, men nesten.

Visp eggeplommer i en middels bolle. Tilsett sakte litt av den varme kremblandingen, visp kontinuerlig, for ĂĽ temperere eggeplommene.

Ha deretter eggeplommeblandingen sakte tilbake i resten av kremblandingen,visp kontinuerlig. Varm opp blandingen til den tykner, ca 90 grader. Det er viktig at det ikke koker opp!

Fjern fra varmen og tilsett hakket kakaosmør. La stü i ett minutt for at den skal  smelte, og visp sü godt sammen. Smak til med eventuelt mer søtning eller kakaosmør. Dryss over xantangum og visp kraftig.

Hell blandingen i skülen satt over isbad og la avkjøle 10 minutter. Pakk deretter tett inn i plastfolie og avkjøl minst 3 timer.

Hell blandingen i din iskremmaskin og la den gĂĽ til iskremen begynner ĂĽ fĂĽ en fast konsistens. NĂĽr den er klar, hell halvparten av isen over i en beholder som tĂĽler fryser og ha halvparten av bringebĂŚrene over. Jeg pleier ĂĽ «knuse» de litt. Bland litt forsiktig sammen. Ha over resten av iskremen og gjenta med resten av bringebĂŚrene. Dekk til og frys til den er fast, men ikke steinhard, ca. 1 time.