20 cm paiform
1 stk glutenfri paibunn eller lavkarbo paibunn
Bananfyll
6 store eggeplommer
30 g sukrinmelis
1 dl laktosefri helmelk, vanlig helmelk eller mandelmelk
60 g usaltet smør, smeltet og noe avkjølt
1 ts bananekstrakt, jeg bruker noen dråper av Lorann’s aroma
Ha eggeplommene, sukrinmelis og melk i en bolle som tåler varme og bland godt sammen. Hell forsiktig smøret i eggeblandingen mens du blander.
Sett bollen over en kjele med småkokende vann. Pisk/rør hele tiden til fyllet tykner, dette tar ca 5 minutter. Ta bort fra varmen og rør i bananekstrakten. Avkjøles til romtemperatur og plasseres siden i kjøleskap for å bli helt kald. Eventuelt kan bollen settes i isvann og avkjøles samtidig som du rører godt.
Ha det avkjølte bananfyllet i paibunnen og pynt med stivpisket krem.
Bananfyllet kan lages 1-3 dager før den skal brukes, oppbevares i kjøleskap.