Cæsarsalat med kylling

2 personer

2 store kyllingbrystfilet
1 ts olivenolje
2 ss sitronsaft
1 ts hakket hvitløk (eller 1 stor hvitløksfedd, hakket)
2 ts tørket oregano
1 klype salt
Nykvernet pepper
1 pakke bacon, kuttes i smĂĄ biter
2 egg, hardkokte
Romanosalat eller hjertesalat, det du liker best
200 g cherrytomater, delt i to
1 avokado, skivet
50 g revet parmesan
Glutenfrie krutonger, valgfritt

Dressing:
60 g majones
60 g laktosefri eller vanlig gresk yoghurt. Kan også bruke rømme.
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, knust
3-4 ansjosfileter, finhakket
1 ss sitronsaft
2 ss revet parmesan
salt og pepper

«Mariner» kyllingen med oljen, sitronsaft, hvitløk, oregano, salt og pepper. Varm en stekepanne med en liten mengde olivenolje; stek kyllingen til den er gylden pĂĄ begge sider og gjennomstekt.

Fjern kyllingen, dekk til og sett til side for ĂĄ la den hvile. (Mens kyllingen hviler, steker du bacon og koker eggene dine.)

Til Caesar-dressingen:
Bland sammen majones, yoghurt, olje, hvitløk, ansjos, sitronsaft og parmesan. Visp til den er godt blandet; tilsett salt og pepper etter din smak, og visp igjen.

Lag salaten:
Skjær kyllingen i tykke skiver. Hakk opp baconet og del eggene. I en stor bolle, bland salaten med avokadoen, tomater, parmesanost og krutonger. Topp med kylling, bacon og egg. Hell over dressingen; topp med krutonger, bland godt  og server!