Cæsarsalat med kylling

2 personer

2 store kyllingbrystfilet
1 ts olivenolje
2 ss sitronsaft
1 ts hakket hvitløk (eller 1 stor hvitløksfedd, hakket)
2 ts tørket oregano
1 klype salt
Nykvernet pepper
1 pakke bacon, kuttes i små biter
2 egg, hardkokte
Romanosalat eller hjertesalat, det du liker best
200 g cherrytomater, delt i to
1 avokado, skivet
50 g revet parmesan
Glutenfrie krutonger, valgfritt

Dressing:
60 g majones
60 g laktosefri eller vanlig gresk yoghurt. Kan også bruke rømme.
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, knust
3-4 ansjosfileter, finhakket
1 ss sitronsaft
2 ss revet parmesan
salt og pepper

«Mariner» kyllingen med oljen, sitronsaft, hvitløk, oregano, salt og pepper. Varm en stekepanne med en liten mengde olivenolje; stek kyllingen til den er gylden på begge sider og gjennomstekt.

Fjern kyllingen, dekk til og sett til side for å la den hvile. (Mens kyllingen hviler, steker du bacon og koker eggene dine.)

Til Caesar-dressingen:
Bland sammen majones, yoghurt, olje, hvitløk, ansjos, sitronsaft og parmesan. Visp til den er godt blandet; tilsett salt og pepper etter din smak, og visp igjen.

Lag salaten:
Skjær kyllingen i tykke skiver. Hakk opp baconet og del eggene. I en stor bolle, bland salaten med avokadoen, tomater, parmesanost og krutonger. Topp med kylling, bacon og egg. Hell over dressingen; topp med krutonger, bland godt  og server!