En langpanne
Kake
200 g mandelmel (ikke fettredusert)
40 g kokosmel
40 g proteinpulver uten smak, jeg bruker dette
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
190 g kremete peanøttsmør
120 g smør, romtemperert
150 g Sukrin Gold
3 store egg, romtemperert
1 ts vaniljekstrakt
2 dl usøtet mandelmelk
Peanøttfrosting
230 g laktosefri eller vanlig Philadelphia kremost
4 ss smør, romtemperert
220 g kremet peanøttsmør
2 dl Fibersirup Gold – smak til
2,5 dl laktosefri eller vanlig kremfløte
1 ts vaniljekstrakt
50 g peanøtter, hakket i små biter
Forvarm ovnen til 170 grader og ha et bakepapir i en stor langpanneform.
Kake
Bland sammen mandelmel, kokosmel, proteinpulver, bakepulver og salt i en middels stor bolle.
Ha peanøttsmør og smør i en stor bolle og miks godt sammen med en håndmikser til den er klumpefri. Bland i sukrin gold og deretter eggene og vaniljekstrakten. Tilsett halvparten av mandelmelblandingen og miks alt godt. Deretter tilsettes mandelmelken og resten av mandelmelblandingen.
Fordel røren i den preparerte langpannen. Stek kaken i ca. 20 minutter, til kantene er gyldne og du kjenner at kaken er ferdig når du tar på den. Ta den ut og la den avkjøles i langpannen.
Frosting
Ha alle ingrediensene i en bolle og miks sammen til den er glatt og fin uten klumper.
Denne kaken blir ikke så høy, så jeg pleier å dele den i to og har et lag med frosting mellom kakestykkene og et lag på toppen av kaken. Riv eller smelt mørk sjokolade som kan brukes som pynt.