1 langpanne
4 egg
4 ss tyrkisk eller gresk yoghurt, kan også bruke kesam, creme fraiche eller rømme. For laktosefritt, bytt til laktosefrie produkter.
2 ss bakepulver, strøkne
0,5 dl solsikkefrø, malt til mel i blender eller kaffekvern
0,5 dl gresskarkjerner, malt til mel i blender eller kaffekvern
1 dl mandelmel, ikke det fettreduserte
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
0,5 ts salt
valmuefrø og hempfrø til å strø på toppen, valgfritt
Sett ovnen på 225 grader.
Bland alle ingrediensene unntatt valmue- og hempfrø i en stor bolle. Spre utover en bakepapirkledd langpanne. Stek i 12-15 minutter midt i ovnen.
La brødet avkjøles i langpannen og del den siden opp i passe store biter med en pizzarulle. Kan fryses eller oppbevares i pose i kjøleskapet. Holdbart opptil 3 dager i kjøleskap