Tandoorilaks

4 personer

4-6 laksefileter uten skinn og ben
2 ss tandoorikrydder
2 ss kokosolje uten smak

1 pose ruccolasalat
1/2 – 1  isbergsalat
1 gul paprika
2 avokado
2 vürløk, kuttes i biter

1 dl laktosefri eller vanlig gresk yoghurt
1,5 dl laktosefri eller vanlig creme fraiche
1 hvitløksfedd, presset
1/2 lime, saften
3/4 agurk, revet
1 ts salt

Sett ovnen pĂĽ 200 grader. Bland sammen tandoorikrydder og smeltet kokosolje. Pensle fisken pĂĽ begge sider og legg den siden i en smurt ildfast form. Stekes i ca 20 minutter.

Riv agurken og ha over saltet. La agurken ligge et par minutter slik at den slipper vÌske. Press ut vÌsken og tilsett hvitløk, limesaft, yoghurt og creme fraice.

Lag salaten, legg laksen oppĂĽ og server med «agurksalat»