Tandoorilaks

4 personer

4-6 laksefileter uten skinn og ben
2 ss tandoorikrydder
2 ss kokosolje uten smak

1 pose ruccolasalat
1/2 – 1  isbergsalat
1 gul paprika
2 avokado
2 vårløk, kuttes i biter

1 dl laktosefri eller vanlig gresk yoghurt
1,5 dl laktosefri eller vanlig creme fraiche
1 hvitløksfedd, presset
1/2 lime, saften
3/4 agurk, revet
1 ts salt

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen tandoorikrydder og smeltet kokosolje. Pensle fisken på begge sider og legg den siden i en smurt ildfast form. Stekes i ca 20 minutter.

Riv agurken og ha over saltet. La agurken ligge et par minutter slik at den slipper væske. Press ut væsken og tilsett hvitløk, limesaft, yoghurt og creme fraice.

Lag salaten, legg laksen oppå og server med «agurksalat»