4 personer
600-800 g kyllingfilet i små terninger
8 stk tortilla – glutenfrie, vanlige eller en lavkarbo variant
1 løk, i strimler
1 rød paprika i strimler
1 grønn paprika i strimler
1 gul paprika i strimler
2 fedd hvitløk, finhakket
200 – 300 g revet cheddarost eller annen revet ost
1 glass tacosaus medium
Krydderolje
1 rød chili i biter
5 fedd hvitløk i biter
1,5 ss paprikapulver
1,5 ss spisskummin
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts tørket oregano
1,5 dl olje uten smak
Lag krydderoljen først. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør den til en jevn masse. Hell oljen over i et norgesglass eller lignende. Denne porsjonen holder til ca 3 middager med enchiladas.
Sett ovnen på 200 grader.
Stek kyllingfileten i litt olje, den trenger bare å brunes. Legg over på en tallerken mens grønnsakene stekes. Stek grønnsakene sammen med olje på middels varme til løken er blank og paprikaen har blitt litt myk. Tilsett kyllingbitene og 5 ss med krydderolje. Bland godt og la det steke litt sammen, smak til med eventuelt mer krydderolje.
Fordel kyllingfyllet i tortillalefsene sammen med halvparten av den revne osten og et par spiseskjeer tacosalsa. Rull de sammen. Legg tortillane i en smurt ildfast form og strø over resten av osten. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.
Jeg pleier å gå for lavkarbovariant med kyllingfyll i en liten ildfast form uten tortilla, bare masse deilig ost over! Server med salat, tomater, rømme og avocado.