Nøttekake med smak av kaffe

22-24 cm springform

Nøttebunn:
5 eggehvitter
60 g Tagatesse eller sukrinmelis
60 g sukrin gold
125 g mandler, grovmalte
125 g hasselnøtter, grovmalte
1  ts bakepulver 

Sett ovnen pĂĽ 160 grader.

Mal nøttene i en mandelkvern eller grovmal de i en foodprosessor eller blender. Bland sukrin gold og bakepulver sammen med nøttene.

Stivpisk eggehvitene, tilsett sukrinmelis/tagatesse litt etter litt og vend til slutt forsiktig inn de malte nøttene med en slikkepott. Vend det sammen i maks 1 minutt ellers vil eggehvitene falle helt sammen.

Smør en springform pü  22 eller 24 cm (legg evt bakepapir i bunnen) og fyll den med nøttebunnrøren. Stekes i ca 30-35 minutter pü nederste rille. Avkjøl.

Vaniljekrem
2 dl laktosefri eller vanlig kremfløte
6 eggeplommer
1,5 ts vaniljepulver eller vaniljeessens
30 g tagatesse

Bland alt i en kjele og kok opp under omrøring (ikke kok den). Vaniljekremen vil tykne etterhvert nür den varmes. Avkjøl i kjøleskap.
Det er en fordel ü lage vaniljekremen først, slik at den blir helt kald før den smøres pü kaken.

Sjokoladefyll
200 g mørk sjokolade 70 eller 86%. Velg sjokolade som passer for deg (sukkerfri, laktosefri osv).
2 dl laktosefri eller vanlig kremfløte

Finhakk sjokoladen og ha den i en liten bolle. Kok opp 2 dl fløte og hell fløten over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og blandingen er blank.

Bre sjokoladefyllet utover nøttebunnen (la den fortsatt vÌre i formen) og sett kaken i kjøleskapet. La den stü til sjokoladen har stivnet. Nür den har stivnet, ha over vaniljekremen.

Kaffekrem
3 dl laktosefri eller vanlig kremfløte
1/2 dl sukrinmelis
2 ss espressopulver

Visp fløte, sukrinmelis og espressopulver til krem. Løsne kaken fra formen og legg den over pü et fat. Bre kremen utover kaken eller sprøyt den pü med en sprøytepose.

Pynt med masse revet sjokolade. La gjerne kaken stü et par timer i kjøleskapet før servering.

Vaniljekremen er valgfri, men jeg synes den passer godt sammen med det andre. Slik «setter» jeg sammen kaken: nøttebunn, sjokoladekrem, vaniljekrem og til slutt kaffekrem. Nøttebunnen kan lages noen dager i forveien og fryses. Kaken holder seg et par dager i kjøleskapet, den blir bare bedre jo lenger den for stĂĽ.